V neděli před odletem linky Smart Wings z Pardubic do bulharského Burgasu nastala na letišti takzvaná mimořádná situace. Pracovníci letiště a policisté museli krotit agresivního cestujícího.

"Cestující, který prošel standardním odbavovacím procesem bez jakýchkoliv problémů při bezpečnostní kontrole, začal jevit známky agrese, které se projevovaly slovním ohrožováním spolucestujících," uvedla ve zprávě společnost EBA, která provozuje civilní část pardubického letiště.

Na vině byl zejména alkohol, kterého muž požil více, než byla jeho míra. Vulgárním způsobem se začal projevovat ještě před nástupem do letounu.

Při dopravní nehodě u Býště se hasiči museli postarat i o zraněné psy.
Po havárii chytali hasiči i zraněné psy

Celou situaci vyřešila bezpečnostní služba a policisté. Muž se totiž začal rozčilovat natolik, že byla obava jej pustit s ostatními cestujícími do kabiny. Byl proto zadržen na letišti. V té chvíli ale policistům uvedl, že u sebe má výbušninu. Na tuto větu následovala evakuace celého prostoru letiště a čekání na policejního pyrotechnika, který musel prohlédnout jak cestujícího, tak i jeho zavazadla a odletovou halu. Žádné nebezpečí však nebylo zjištěno. Cestujících v letadle se událost dotkla pouze minimálně.

Problémový muž skončil v péči záchytné stanice. "Jde o občana České republiky. Policisté jej podezírají z trestného činu výtržnictví," uvedla mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová.

Ilustrační foto.
Sto metrů od tragedie. Policisté strhli ženu z kolejí