„Rozhodl jsem se věnovat 10 tisíc korun tomu, kdo přispěje k zjištění a dopadení pachatele tohoto podlého konání. Opravy a udržování městského majetku stojí nemalé finanční prostředky a takovéto opravy jsou naprosto zbytečné výdaje,“ sdělil Petr Řezníček.

Policie hledá svědky nehody

Pardubice - Pardubická policie hledá svědky dopravní nehody, která se stala 9. listopadu ve 13:38 hodin v ulici Teplého u zastávky městské hromadné dopravy. Neznámý řidič dosud nezjištěného vozidla předjížděl trolejbus číslo 403 řízený ženou, který tímto manévrem poškodil.
„Policie prosí svědky této dopravní nehody o podání informací, klíčová je zejména totožnost řidiče, typ a SPZ automobilu,“ uvedla tisková mluvčí pardubické policie Eva Maturová. Svědci mohou policisty kontaktovat na čísle 974 566 254. (jvm)

Na chrudimském Resselově náměstí hořel automobil

Chrudim - Operátor Městské policie Chrudim zaregistroval hořící automobil na Resselově náměstí. Na místo přivolaní strážníci se pokusili automobil uhasit pomocí ručního hasicího přístroje, následně se na místo požáru dostavila jednotka profesionálních hasičů, která automobil uhasila. Dále městská policie řešila hned několik případů nesprávného parkování, na které upozornili nespokojení občané. Na sídlišti U Stadionu stály hned tři automobily na zeleni, na křižovatce ulic Soukenická a Havlíčkova nesprávně parkovalo jedno vozidlo a jeden automobil bránil průjezdu ulicí Na Šancích. V tomto posledním případě se ještě před příjezdem odtahové služby k autu dostavila jeho řidička, která jej neprodleně přeparkovala a s přivolanými strážníky vyřešila dopravní přestupek. Ostatní přestupky byly řešeny umístěním výzvy pro nepřítomné řidiče za stěrač automobilů.