Strážníci městské policie pomáhali nahánět svěřenkyně výchovného ústavu, které byly toho času na útěku. Stalo se tak u pardubického hlavního nádraží.

"Mladistvé dívky využily akce určené pro mládež z těchto zařízení a pokusily se o útěk. Jejich počin však zaregistroval vychovatel, který je měl na starost. Po chvilce pronásledování se vychovatel ještě s další posilou obrátil na tísňovou linku 156 s prosbou o pomoc," uvedla mluvčí pardubické městské policie Lucie Klementová.

Hlídka strážníků dorazila před obchodní centrum u hlavního nádraží a spolu s oznamovatelem se přidala k hledání. To netrvalo dlouho. Strážníci totiž dívky zahlédli, jak se poukouší ukrývat mezi zaparkovanými automobily.

V okamžiku spatření uniforem se ještě děvčata pokusila o útěk přímo do marketu, kde se pokusila ztratit mezi zákazníky. Tento pokus také příliš nevyšel.

"Obě slečny skončily v rukou strážníků, kteří je předali kompetentním osobám. Jelikož dívky vypadaly odhodlaně a existovala obava, že by se cestou k autobusu mohly opět pokusit o útěk, provedla hlídka bezpečnostní doprovod," dodala Klementová.

Ilustrační foto
Maskování v křoví nebylo pro hledaného muže dostatečné