Půjčit mu nechtěla

Žena si s mužem několik měsíců dopisovala přes internet. „Během této doby žena začala muži důvěřovat. Z jejich komunikace vyplynulo, že by se mělo jednat o vojáka zahraniční armády. Po nějaké době jí muž začal žádat o finanční půjčku, které se žena několik týdnů bránila," uvedla mluvčí policie Andrea Muzikantová.

Nátlak muže ale neustával a žena jeho přesvědčování nakonec podlehla a ze svého účtu mu na účet v zahraničí poslala 50 tisíc korun. „Jako důvod muž uvedl, že chce odejít z armády a odcestovat do České republiky, aby se mohli osobně setkat. K osobnímu setkání ovšem nedošlo a podvedená žena případ oznámila policistům," dodala mluvčí s tím, že muži v případě prokázání viny hrozí až dvouleté vězení.

Opatrnost je na místě

Na občany pak policie apeluje, aby nikomu, koho neznají, neposílali žádné finanční prostředky. Podobný případ řešili policisté zhruba před měsícem, kdy na Orlickoústecku dopadli šestadvacetiletou ženu z Liberce, která ze svých „zákazníků" vymámila pomocí internetu skoro čtvrt milionu korun. Založila si fiktivní prodej zboží, za které si nechala zaslat zálohu, zboží ale už neposlala. Oklamat měla více než tři stovky lidí.