„Požadovala rozměnění dvoutisícové bankovky. Seniorka se jí snažila vyhovět a z místa, kde měla peníze uložené, vyndala dvě tisícikoruny. Netušila, že její počínání bedlivě sleduje mladší muž, který posléze využil nepozornosti a z úkrytu odcizil částku ve výši patnáct tisíc korun," popsala jednání tří pachatelů, kteří po krádeži z místa činu odjeli, mluvčí policie Lenka Vilímková.

Policisté ihned po oznámení začali po pachatelích pátrat. „A to po mužích ve věku 50 a 35 let, 50leté ženě vysoké 165 centimetrů silné zavalité postavy a autu značky Fabia Combi bílé barvy s registrační značkou začínající tvarem 1T9****," uvedla mluvčí s tím, že pokud kdokoli auto či pachatele viděl, má se policistům ozvat na lince 158.

Zdá se, že fantazie podvodníků nezná mezí. Stále vymýšlejí nové a nové způsoby, jak důvěřivé seniory oklamat a okrást. A senioři jim na to často navzdory osvětě naletí. „Přesto, že je v mnoha médiích na tato svinstva upozorňováno, je stále mnoho lidí nenapravitelných," povzdechl si před časem čtenář Jan z Vysokého Mýta.