Obviněný muž byl Okresním soudem v Hradci Králové v úterý vzat do vazby.
Původní informace hovořily o podezření z jedné vraždy a dvou pokusů, přičemž všechny činy měly být spáchané na třech bratrech, kterým diskotéka patří. Pokus zastřelit třetího bratra však zatím nebyl prokázán. Ačkoliv jeden člověk je mrtvý, české právo mluví při vícečetných útocích jako o „pokusech vraždy" bez ohledu na to, byla-li nějaká dokonána.
„Výpovědi obviněného a vyslechnutých svědků se rozcházejí, hledáme proto další přímé svědky," řekla policejní mluvčí Jitka Vavřinová.
Strážník v neděli krátce po půlnoci svou soukromou zbraní začal podle kriminalistů po personálu vysokomýtského klubu střílet při potyčce kvůli tomu, že jej a jeho další dva kumpány ochranka nechtěla vpustit dovnitř bez zaplacení vstupného. Nejmladší bratr zemřel na místě po několika kulkách, druhý byl v kritickém stavu převezen do pardubické nemocnice.
Vysoké Mýto se z tragédie nemůže vzpamatovat tím spíše, že podle starosty města i velitele zdejší městské policie jde v případě střelce o bezproblémového strážníka.
Druhý zadržený kumpán byl včera odpoledne propuštěn.
„I když to dopadlo takhle tragicky, jsem na své kluky moc pyšný, jak dělali svou práci. Ten blázen střílel na čtyři lidi, kdyby ale začal střílet v klubu, kde bylo 130 hostů, myslím že by obětí bylo více," napsal včera na svůj facebookový profil otec zemřelého Radka, který je kameramanem televize Prima.