Horké nedělní odpoledne si parta mužů před supemarketem Lidl nejspíše spletla se scénou s gangsterského filmu. Čtyři muži se na parkovišti dopouštěli nejen nevkusných výtržností, jeden z nich dokonce zbraní ohrožoval náhodné kolemjdoucí.

K incidentu mělo dojít 4. července okolo 18. hodiny. Jeden ze svědků celý incident natočil a umístil na Facebook. Po muži poté začala pátrat policie.

„Muž, který zbraň vytáhl, se nám sám přihlásil v okamžiku, kdy video zahlédl na sociálních sítích,“ uvedla mluvčí policie Eva Maturová. Podat vysvětlení pak muž přišel během středečního dopoledne. K výslechu přinesl i zbraň.

O incidentu jsme psali již ráno, kdy byl pachatel teprve hledaný:

Ilustrační foto.
Šermoval s kvérem před supermarketem. Policie nyní hledá pachatele i svědky

„Vzbuzovala dojem, že je opravdová. Jde ale o airsoftovou pistoli,“ dodala Maturová s tím, že muž prý nechtěl nikoho zastřelit, nýbrž zastrašit.

Prověřování celého incidentu je ale nyní na počátku. Známá je totožnost několika účastníků, včetně svědka, který video natočil. K přesnému objasnění okolností, jež situaci předcházely, potřebuje policie ztotožnit také protistranu.

„Pokud víte o koho se jedná nebo jste incident přímo viděli a znáte i skupinu lidí, kteří muže na fotografii z videozáznamu doprovázeli, volejte vysokomýtským policistům přes linku 158, nebo na číslo 974 580 741,“ vyzvala veřejnost Maturová