Jak v úterý uvedla policejní mluvčí Eva Maturová, bodná zranění si vyžádala okamžitý transport vrtulníkem do nemocnice na operaci, při které lékaři napadenému zachránili život. „Případ si převzali krajští kriminalisté, kteří muže obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu, za což mu hrozí 10 až 18 let ve vězení,“ dodala Maturová.

Za požár elektrárny viní policie svářeče

Chvaletice - Požár chvaletické elektrárny měli podle vyšetřovatelů zavinit dva svářeče, kteří pro elektrárnu prováděli práce na zařízení. Policie je obvinila z obecného ohrožení z nedbalosti. Muži ve věku 31 a 60 let měli vloni 30. srpna zapříčinit požár, který zcela zničil zauhlovací most a na několik týdnů vyřadil elektrárnu z provozu. „V případě prokázání viny jim hrozí dvou až osmileté vězení. Jejich stíhání probíhá na svobodě, škoda byla vyčíslena na 139 milionů korun,“ uvedla v úterý mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Usnul na záchodech v obchoďáku

Pardubice - Nechtěl přenocovat na míse, ale únava jej přemohla. Záhadu zavřeného záchodu řešila ostraha obchodního domu v centru Pardubic. Ostraha zavolala městskou policii ve chvíli, kdy se do jedné z kabinek nešlo dostat před zavírací hodinou v devět večer. „Hlídka zde opravdu nalezla třiačtyřicetiletého muže, který nebyl bez domova, ale pouze se unavil do té míry, že jeho cesta domů skončila zde. Strážníci muže vzbudili, a protože spaní mimo domácí postel byl jeho nejtěžší prohřešek, rozhodli se pro vykázání tohoto provinilce z místa,“ uvedla mluvčí pardubické městské policie Lenka Uskobová.