Morbidně obézní pacient v tomto případě vážil kolem 300 kilogramů. To bylo nejen za hranicemi možností posádky záchranné služby, ale i hasičů. „Bylo potřeba vytvoření speciálních prostředků, aby pacient mohl být vůbec přenesen do sanitního vozu a být transportován na příslušné oddělení nemocnice,“ popsali dobrovolní hasiči z Dašic, kteří se transportu účastnili. Pro pacienta přijel speciální sanitní vůz záchranné služby Pardubického kraje, který je vybaven jednak pro převoz pacientů s vysoce nakažlivými chorobami, ale také je uzpůsoben pro nadměrné pacienty. Hasiči doprovodili záchranáře až do nemocnice, kde také museli opakovaně pomáhat s jeho přepravou na příslušné oddělení.

Muž čtyři roky neplatil alimenty

Chrudimsko - Podezřelý osmatřicetiletý muž po čtyři roky neplatil výživné na svého nezletilého syna, hrozí mu za to až dvouleté vězení. Informoval o tom včera policejní mluvčí Jiří Tesař. Podle jeho slov biologický otec neposílá matce syna výživné, které bylo určeno rozsudkem soudu. „Údajně za toto období poslal pouhých necelých sedm tisíc korun. To je však málo. Dlužná částka se vyšplhala na téměř šestapadesát tisíc korun,“ uvádí Tesař. Za přečin zanedbání povinné výživy může být potrestán až dvouletým vězením.

V Přelouči se někdo baví tím, že klade na koleje kamení

Přelouč - Kameny, které někdo klade do cesty vlaku, jsou špatná legrace. Poslední dobou se tak ale opakovaně děje v Přelouči a případem už se zabývají strážníci i policie. „Ti byli přivoláni dozorčím nástupiště poté, co nalezl další takovou várku na kolejích. Jelikož kameny byly položeny v místě výhybky, kde by mohlo dojít k ohrožení dopravy, musel přestavit vlakovou cestu. Na místo události byla přivolána drážní inspekce a případem se zabývá také policie,“ uvedl velitel přeloučských strážníků Leoš Slavík.

Kamení tentokrát někdo nastrkal i do výhybky. Vlaky musely jinudy.Zdroj: Městská policie Přelouč