V pátek před půl osmou večer to byl padesátiletý muž z České Třebové, pro kterého běžná kontrola nedopadla dobře. „Po zastavení nákladního vozidla Fiat Doblo řidič policistům předložil všechny potřebné doklady pro provoz a řízení vozu. Jelikož součástí kontroly byla i dechová zkouška, provedli u něho odborné měření, při kterém mu naměřili 2,13 promile alkoholu v dechu,“ uvedla mluvčí policie Lenka Vilímková. Muž dojel, je bez „řidičáku“ a za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až roční vězení.

Alkohol v dechu měl i čtyřiačtyřicetiletý motorkář, který v sobotu odpoledne havaroval v České Třebové. „Na ulici Skuhrovská nezvládl řízení, vyjel mimo komunikaci a narazil do vzrostlé borovice. Po nárazu upadl a zůstal ležet pod motocyklem. Náhodný kolemjedoucí jej vyprostil a zraněnému muži přivolal rychlou lékařskou pomoc, která ho převezla k dalšímu ošetření do nemocnice,“ popsala mluvčí s tím, že v nemocnici muž nadýchal 2,55 promile. Škoda na motorce je předběžně 20 tisíc korun.

Hrozí mu až tři roky vězení, stejně jako pětadvacetileté řidičce mazdy, která v sobotu večer bourala v Helvíkovicích. S autem skončila v příkopu. „Dechovou zkouškou na alkohol jsme jí na místě naměřili hodnotu 2,78 promile alkoholu v dechu. Ženě jsme zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali. Škoda na mazdě byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun,“ doplnila Lenka Vilímková.

Havárie osobního automobilu v Helvíkovicích.Zdroj: Policie ČR

Městská policie. Ilustrační foto.
Odcizil pistácie, dostal pokutu