Policie rozkryla sérii podvodů, kterých se měli v posledních dvou letech dopouštět čtyřiadvacetiletý mladík a jeho osmašedesátiletá babička. Oba jsou obvinění z přečinu podvodu.

Mladý muž si měl nejdříve půjčovat peníze od firem poskytujících úvěry, ale nikdy peníze nevracel. V několika případech dokonce získal peníze prodejem fiktivního zboží. Aby pokryl své finanční nároky, neváhal několikrát podvést ani svou matku. „Vydával se na počítačové síti za exekutora. Hnacím motorem jeho podvodného jednání měla být v první řadě snaha uhradit dluh převyšující 1,6 milionu korun z jeho ještě dřívější majetkové trestné činnosti, za kterou byl pravomocně odsouzen,“ sdělil policejní mluvčí Ondřej Zeman.

U mladíka ale převážila hráčská vášeň, do které investoval téměř všechny zapůjčené peníze. Příběh je o to smutnější, že do své dluhové spirály stáhl i babičku. Ta si pro něj peníze půjčovala v okruhu svých známých, i když věděla, že je nebude schopna vrátit. „Již dříve se proto dostala do osobního bankrotu, kdy výše jejích pohledávek přesáhla milion korun. Bohužel ji ani tato zkušenost od půjčování dalších peněz neodradila,“ dodal mluvčí.
U soudu oběma hrozí až osmileté vězení.

Nehoda dodávky u Hradce nad Svitavou.
Cizinec skončil až u kolejí