V tu chvíli začala situace gradovat. „V kuchyni bytu došlo k vzájemné strkanici, kterou obviněný rázně rozhodl. A to tak, že svému soku způsobil řeznou ránu na ruce a nožem ho zranil v oblasti levého ramene. Tato zranění si vyžádala lékařské ošetření bez nutnosti hospitalizace,“ popsal situaci z minulého týdne policejní mluvčí Ondřej Zeman. Celému incidentu přihlížela přítelkyně a bratr pobodaného.
„Útočník se bude ze svého jednání zpovídat před soudem a v případě prokázání viny mu za výše uvedený přečin hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodal policejní mluvčí.

Zpěvák Martin Maxa napadl muže a ženu

Moravská Třebová - Svatomartinské slavnosti, které proběhly v sobotu na nádvoří zámku v Moravské Třebové, měly nehezkou dohru. Zpěvák Martin Maxa, který na slavnostech účinkoval, napadl muže a ženu. K incidentu došlo až po skončení slavností. „Vím o tom, ale nebudu do médií nic sdělovat. Potvrdit to mohu, je to odsouzeníhodné až nehorázné. To je všechno, co k tomu můžu říct,“ sdělil starosta Miloš Izák. Napadení šetří policie. Ani ta se však nechce prozatím vyjadřovat. „Můžu potvrdit, že takovou událost policie prošetřuje, ale s ohledem na probíhající vyšetřování a na osoby se zatím k tomuto nebudeme vyjadřovat,“ uvedl svitavský policejní mluvčí Ondřej Zeman.

Zloděj rozbité cihly vrátil zpátky

Orel - Velmi kuriózní krádež překvapila chrudimské policisty. Byli totiž přivolaní do Orle k jednomu z tamních domů. Na jeho zahradu totiž mezi 20. říjnem a 10. listopadem vnikl neznámý pachatel a rovnou si to namířil k uskladněným cihlám. Jak v pondělí uvedl policejní mluvčí Jiří Tesař, lupič-stavitel ukradl 80 kusů pálených tvarovek a 25 pálených cihel typu Hurdis. „Co je ovšem velmi kuriózní, je fakt, že deset odcizených tvarovek vrátil v rozbitém stavu zpět na místo. Škoda přesáhla nepatrně 500 korun,“ uvádí Tesař. Případ policisté vyšetřují s podezřením ze spáchání hned dvou přečinů - krádeže a porušování domovní svobody. Pachateli hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Hasiče v říjnu nejvíce zaměstnala vichřice a výbuch plynu

Chrudimsko - Hasiči Pardubického kraje vyjížděli během minulého měsíce celkem ke 1212 událostem, z toho se 261 z nich odehrálo na Chrudimsku. Hasiči zasahovali u 134 dopravních nehod, přičemž 33 z nich se stalo v našem regionu, a hasili celkem 64 požárů, přičemž sedm jich bylo na Chrudimsku. „Jelikož hasiči v Pardubickém kraji stále odstraňují následky vichřice Herwart, není možné přesně stanovit počet výjezdů,“ uvádí mluvčí hasičů Vendula Horáková.
Největší událost, u které hasiči zasahovali, byl výbuch plynu v hospodě na Poděbradově náměstí v Hlinsku, ke které došlo ve středu 11. října. „Na místě výbuchu došlo k požáru, propadnutí stropu, poškození nosných zdí a posunutí střechy. Požár jednotky zlikvidovaly a nebezpečné části byly strženy. Škoda byla vyčíslena na deset milionů korun. Příčina je i nadále vyšetřována,“ dodává Vendula Horáková.