Kolem devatenácté hodiny ve společně obývaném bytě v hádce pro dlouhodobě neřešené vzájemné konflikty napadla kuchyňským nožem s délkou čepele 12,5 centimetrů svého o patnáct let staršího druha Michala Macka. „Nejprve ho u dveří do dětského pokoje chtěla bodnout do břicha, přičemž poškozený toto bodnutí vykryl pravou rukou, čímž mu způsobila řeznou ránu na pravém předloktí. Poškozený poté odešel na chodbu bytu, kde si – s úmyslem jít své napadení oznámit na policii – obul boty, přičemž ho obviněná opětovně v úmyslu usmrtit stejným nožem bodla třikrát do hrudníku,“ uvedl státní zástupce Milan Vacek. Poláková svému druhovi, s nímž má syna, způsobila zranění, která si vyžádala lékařské ošetření a umístění v trutnovské nemocnici.

„Jen jsem nožem šermovala, nechtěla jsem ho zabít. Lituji toho, co se stalo,“ tvrdila Poláková u soudu. Podle ní, ale i výpovědi napadeného muže, vzájemné vztahy a soužití mezi obžalovanou a poškozeným byly zpočátku velmi dobré. „K výraznému zhoršení nastalo zhruba v květnu loňského roku, kdy jsem přišel o práci,“ řekl Macko.

Ke slovním i fyzickým napadením docházelo mezi oběma partnery často, několik útoků musela řešit také policie. „Obvinila mě, že jsem také pedofil, ale to není pravda,“ uvedl Macko. Poláková zase tvrdila, že ji druh bil dřevěnou lopatkou.

Podle obžaloby se Petra Poláková dopustila pokusu vraždy. Krajský soud ale její trestný čin překvalifikoval na ublížení na zdraví. Rozsudek není pravomocný, státní zástupce si ponechal lhůtu na rozmyšlenou, Poláková se vzdala práva na odvolání.