Policejní pásky na ulici, vyděšení lidé… Drama se odehrálo v pondělí v 11 hodin ve Vysokém Mýtě na silnici I/35. Došlo i na střelbu. Naštěstí jen plynovou pistolí.

„Vyšetřujeme nedorozumění, ke kterému došlo v ulici Jeronýmova ve Vysokém Mýtě, mezi řidičem nákladního auta a dvěma chodci na přechodu. Chodci údajně vstoupili do vozovky, ale pak udělali několik kroků zpět. Řidič nákladního vozu tedy přestal brzdit a chtěl jet dál, jenže lidé opět vykročili do silnice. Řidič, aby zabránil střetu, vyjel na vyvýšený ostrůvek,“ popsala událost mluvčí policie Lenka Vilímková.

Výstřel z pistole

Řidiči zřejmě povolily nervy a došlo k hádce. Do slovní potyčky se zapojil ještě řidič dalšího kamionu a šofér dodávky. „Řidič z dodávky vystřelil z plynové pistole. Naštěstí nebyl nikdo zraněný,“ dodává policejní mluvčí Lenka Vilímková.

Požár v zemědělské usedlosti v Pěčíně.
Po požáru v zemědělské usedlosti v Pěčíně zůstala na místě jedna oběť

Policie pokračuje ve vyšetřování včerejšího nedorozumění na pětatřicítce a hledá zmíněné chodce, kteří po konfliktu z místa odešli. „Uvítali bychom jejich svědectví a také hledáme svědky, kteří incident na přechodu viděli,“ žádá o pomoc policejní mluvčí.

Pokud máte k události další informace nebo jste ji viděli, ozvěte se policii na číslo 974 580 320 nebo na tísňovou linku 158.