Strážníci zasahovali u nehody na cyklostezce. Stala se 30. srpna v 17.20, kdy u objektu bývalé ČKD Choceň spadla osmačtyřicetiletá žena, která tlačila jízdní kolo. U zraněné ženy již byli dva chod-ci. Utrpěla poranění obličeje a hlavy, ze které silně krvácela. Strážníci ji poskytli první pomoc a záchranná služba ji převezla do nemocnice. Událost byla předána obvodnímu oddělení Policie ČR Choceň.

Upadl a už nedokázal vstát

Vysoké Mýto - V posledních srpnových dnech zasahovali strážníci na Pražském předměstí ve Vysokém Mýtě, kde se v domě nacházel starší muž, který nereagoval na zvonění pečovatelské služby. Byt otevřeli přivolaní hasiči. Muž ležel na podlaze bez viditelných zranění. „Hlídce sdělil, že upadl a již se nedokázal postavit na nohy. K jeho vyšetření byla následně přivolána zdravotnická záchranná služba,“ uvedli vysokomýtští strážníci.
K seniorům, kteří po pádu již nedokážou sami vstát a přivolat si pomoc, vyjíždí městská policie nebo hasiči několikrát do roka.

Stačila chvilka nepozornosti

Litomyšl, Vysoké Mýto - Nehoda dvou vozidel mezi Vysokým Mýtem a Litomyšlí omezila v neděli odpoledne na silnici I/35 na tři hodiny dopravu. Krátce před čtvrtou hodinou se řidič osobního vozidla nevěnoval na sto procent řízení.
„Zezadu narazil do auta, které odbočovalo na Tržek, a odhodil ho mimo vozovku na strom,“ sdělil policejní mluvčí Ondřej Zeman. Nehoda se neobešla bez zásahu Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje. 
„Na místě se nacházely tři lehce zraněné osoby, které byly transportovány k vyšetření do nemocnice v Litomyšli,“ uvedl mluvčí záchranné služby Aleš Malý. Příčina nehody je nadále v šetření. Na místě nedošlo k technické závadě na vozidle. Testy na alkohol byly negativní.
K omezení na dopravní tepně došlo i v pátek o půl šesté večer v blízkostí benzínové stanice na Gajeru. Zde řidička nedodržela bezpečnou vzdálenost a narazila do dvou stojících aut. Nehoda se obešla bez zranění a žena vyvázla s blokovou pokutou.