„Odsouzení jako můj klient bývají na cele sami, podle posledních informací byl na samotce i on. Vězeňská služba o jeho sklonu ke spáchání sebevraždy věděla,“ řekl České televizi Dahlgrenův obhájce Richard Spíšek.

Jednání u olomouckého vrchního soudu v případu čtyřnásobné vraždy s obviněným Kevinem Dahlgrenem.
Dahlgren se k čtyřnásobné vraždě přiznal. Byl příčetný, soud potvrdil doživotí

Mluvčí královéhradecké policie Alena Kacálková médiím uvedla, že skutečně muži zákona přijali oznámení, že jeden z vězňů v cele zemřel. Bližší podrobnosti však uvést nechtěla, pouze dodala, že kriminalisté ohledávají místo a je nařízena soudní pitva.

Podle informací deníku Právo se vězeň měl oběsit na prostěradle.

Dahlgren zavraždil v květnu 2013 všechny čtyři členy rodiny, u které dočasně v brněnských Ivanovicích bydlel. Poté přes Rakousko utekl do Spojených států. Za vraždu otce, matky a jejich dvou synů, z nichž jeden byl nezletilý, dostal v červenci 2016 u Krajského soudu v Brně doživotní trest.

Tehdy ho soudní senát vedený Michalem Zámečníkem odsoudil na základě nepřímých důkazů. „Nepřímé důkazy tvořily souvislý řetězec poukazující na to, že zločin nemohl spáchat nikdo jiný než Dahlgren. Na jeho kalhotách nalezli genetikové v devětatřiceti skvrnách krev všech čtyř obětí,“ uvedl v roce 2016 soudce.

Doživotí čeká na Kevina Dahlgrena, který podle rozsudku soudu před třemi lety kompletně vyvraždil čtyřčlennou rodinu svých příbuzných v brněnských Ivanovicích. Američan se na místě odvolal.
Dahlgren dostal doživotí. Soudce: Vraždy byly mimořádně brutální a promyšlené

Proti rozhodnutí se Dahlgren odvolal. „Zavraždil jsem své čtyři příbuzné,“ přiznal se v březnu 2017 poprvé Dahlgren před Vrchním soudem v Olomouci. Ten mu doživotí potvrdil.

Obhájce Špíšek s Dahlgrenem podali v srpnu minulého roku dovoláník Nejvyššímu soudu v Brně. „Žádáme umístění do zabezpečovací detence,“ vysvětlil obhájce. Součástí dovolání byla také žádost o zmírnění trestu.

Podle informací, které Špíšek sdělil České televizi, zatím Nejvyšší soud o dovolání nerozhodl.

Případ vraha Kevina Dahlgrena
• květen 2013: Američan vyvraždil čtyřčlennou rodinu svých příbuzných v brněnských Ivanovicích. V jejich domě bydlel. Po činu uprchl do USA, kde byl zatčen.
• srpen 2015: Policie Dahlgrena dopravila zpět do České republiky. Spojené státy ho vydaly po dvouletém vyjednávání.
• červenec 2016: Krajský soud v Brně odsoudil Američana k doživotnímu vězení. Dahlgren se odvolal.
• březen 2017: Vrchní soud v Olomouci doživotí potvrdil.
• leden 2018: Kevin Dahlgren spáchal ve věznici ve Valdicích v Královéhradeckém kraji sebevraždu.

Petr Uhlíř