Cílem návštěvy a celého připravovaného pořadu je zmapovat ve vybraných restauracích, jak je ovlivnilo natáčení pořadu Ano, šéfe a zda se z rad Zdeňka Pohlreicha poučili.

Natáčení bylo, jak jinak, hektické, ale celé se neslo ve více pozitivním a příjemném duchu než natáčení předchozího dílu. Vzhledem k tomu, že za poslední rok a půl se v restauraci Excalibur úroveň nabízených služeb i kvalita připravovaných jídel i díky Zdeňkovi Pohlreichovi výrazně zvýšila, věřili jsme si, že původně udělenou „jednu hvězdu" obhájíme.

Mohli jsme se pochlubit i kompletně novým vybavením kuchyně nejmodernějšími přístroji a bohatou bylinkovou a zeleninovou zahrádkou, která obohacuje sortiment nabízených čerstvých jídel. Zdeňka jsme vzali i na místní rodinnou farmu, která nás zásobuje masem ze svého ekochovu.

Samozřejmě nebyl by to Zdeněk Pohlreich, kdyby neměl zejména k servírování a přípravě jídel své připomínky, a tak jsme si druhý den v kuchyni po jeho boku zažili i perné chvilky. Opět nám ale dokázal, že to jde vždy ještě lépe. Ukázal nám, jak jde i tradiční jídlo připravit a podávat v moderním duchu a stejně tak nás, jako již minule, trošku poučil o efektivnosti zpracování surovin.

Závěrem lze říct, že celé natáčení bylo pro nás opět přínosem. Povzbudilo nás k dalším změnám a dodalo nám odvahu a jistotu, že to, co děláme, děláme správně. A udělená druhá hvězda byla tou nejlepší tečkou na závěr.

Josef Sís, Petr Bui a personál restaurace Excalibur Moravská Třebová