Závodit budou v Pardubicích děti i dospělí, jednotlivci i družstva. Do kolbišť a tratí nejnáročnějšího jezdeckého sportu by se mělo vydat na 160 jezdců a koní. Drezury začínají už ve čtvrtek odpoledne a pokračovat budou v pátek. V sobotu na závodníky, ale i diváky, čekají atraktivní krosy v dráze Velké pardubické a v neděli parkury.

Od stavitelů se dají očekávat zajímavé a náročné terénní tratě s atraktivními skoky, ale také s mnoha technickými nájezdy, které prověří kvalitu koní i jezdců. Pro celkový úspěch budou klíčové také výsledky v drezurním obdélníku i v parkurech. „Kombinace těchto tří disciplín dělá z všestrannosti jeden z nejnáročnějších jezdeckých sportů. Od roku 1912 je všestrannost, neboli military, pravidelnou součástí programu olympijských her, zrodila se ale v armádních podmínkách, z potřeby testovat všestrannou způsobilost koní,“ uvedl místopředseda představenstva a výkonný ředitel Dostihového spolku Martin Korba.

Pro diváky je závodiště otevřeno po všechny čtyři dny, při sobotních terénních zkouškách mají možnost sledovat vývoj závodů přímo v dostihové dráze. Vstupné je zdarma. 

Ilustrační foto.
Na přeloučském náměstí bude znít folk