Na Velký pátek utonul v Sečské přehradě rybář. Stalo se tak krátce po půl páté odpoledne, kdy se dva muži středních let, z nichž jeden neuměl plavat, vydali na loďce rybařit. Jeden z nich se zřejmě neopatrně postavil, loďka se naklonila a převrhla.

Muži volali o pomoc. Kolemjdoucí naskočil na loď a vypravil se za nimi, aby jim pomohl na břeh. I přes usilovnou snahu přivolaných lékařů a hasičů se jednoho z nich nepodařilo zachránit.

Bílá sobota začala pro hasiče dopravní nehodou na křižovatce silnic I/17 z Chrudimi do Hrochova Týnce a vozovky od Tří Bubnů. Dodávka podle svědků nedala přednost modré škodovce a její řidič už nestihl dobrzdit.

Když večer po osmé začínaly Velikonoční vigilie, hasičská auta už zastavovala u rodinného domu v Podlažicích, z nějž do výše šlehaly plameny.

„Hasiči požár zlikvidovali v 21.54 hodin. Plameny zasáhly nejen střechu, ale poškodily celý rodinný dům," uvedla tisková mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Kromě škody odhadem za půl milionu korun byli zraněni také dva lidé – uživatel objektu a dobrovolný hasič. Vyšetřovatelé nyní zjišťují příčinu požáru. Dům je však zcela neobyvatelný.

Nehoda motorky

Ani Velikonoční neděle nebyla klidná. V Proseči se krátce před čtvrtou odpoledne srazil motorkář s osobním autem. Řidič motocyklu i jeho spolujezdkyně utrpěli vážná zranění a sanitky je převezly do nemocnice.

K nehodě byli přivolaní hlinečtí hasiči, kteří nejprve asistovali zdravotníkům a následně zajistili vozidlo i motocykl proti požáru a uniklé provozní náplně zasypali sorpčním materiálem. Motocykl byl naložen na vozidlo odtahové služby a po odstranění všech následků se jednotka vrátila zpět na základnu.

Na druhé straně regionu bylo v neděli také „živo". Před jednou ráno vyburcoval chrudimské, heřmanoměstecké a prachovické hasiče požár trafostanice v Kostelci u Heřmanova Městce. Byl to ale planý poplach. Po osmé hodině večerní se sirény rozezněly znovu. Tentokrát už hořelo doopravdy, a to udírna na náměstí Míru v Heřmanově Městci. Byl to ale požár malého rozsahu, který se podařilo rychle uhasit.