Tradiční odemčení se vztyčením vlajky má už Tyršova veřejná plovárna ve Vysokém Mýtě za sebou, odehrálo se před časem a účastníci přišli ve svetrech a bundách. Kvůli rozmarům počasí oficiálně zahájí provoz v sobotu. „Před sezonou byla provedena řada oprav a úprav, " uvedl Jiří Kovařík z Technických služeb. Ač jde o unikátní plovárnu s bohatou tradicí, letos slaví osmdesátiny, řadou atrakcí oslovuje i současné návštěvníky. Otevřena bude podle počasí od 9 do 19 hodin. Vstupné zůstává stejné.
Také aquapark v Ústí nad Orlicí je připraven na sezonu, odstartována bude v sobotu. Podle pracovníků Tepvosu připravit celý komplex pro návštěvníky znamenalo tři měsíce usilovné práce. Potřeba bylo například ručně vyčistit a vydezinfikovat všechny bazény, připravit atrakce včetně aquazorbingu a skákacího hradu nebo opravit poškozenou mozaiku a obklady v bazénu. Aquapark bude v červnu otevřen denně od 10 do 20 hodin. „Zavedeme jako novinku zvýhodněné vstupné pro seniory a studenty, platit začne od července," dodala Veronika Krajová z Tepvosu.
Vstupné zůstává v Ústí na stejné úrovni, stejně jako v aquaparku v Žamberku, který odstartuje sezonu rovněž v sobotu. Na návštěvníky tu čekají i dvě novinky. „Máme novou masážní vanu a solární ohřev dětského bazénku," uvedl provozovatel koupaliště Jan Kulhánek. Za hezkého počasí bude už v pátek otevřeno městské koupaliště v Chocni, jinak o víkendu. Provozovatel koupaliště v Letohradu předpokládá, že sezonu odstartuje ke konci příštího týdne.