Dobrušský Rampušák či třeba potštejnský Clock tak budou moci ochutnat až po odložení bicyklu.

Podzemní továrna Richard u Litoměřic.
Co ukrývá zasypaná továrna Richard? To napoví průzkum

Podorlická pivní stezka ostatně ani nepočítá s tím, že by se po ní jezdilo „pod vlivem“, vždyť její součástí je i řada atrakcí pro děti. Ty se mohou seznámit s vodníkem a poustevníkem, či spolu s rodiči vyzkoušet krásné přírodní koupaliště. Okolní lesy jsou také vyhlášené bohatstvím hub a borůvek, rybníky zas macatými kapry.

Samozřejmě ani v orlickém cyklokrálovství nemůže chybět soutěž cyklisté tu sbírají razítka do speciální mapy: na nejlepší sběrače pak čekají zajímavé ceny.

Adrenalinové zážitky

Region však není specializován pouze na klasickou cykloturistiku, byť ta je zde nejvíce rozvinuta. Stále však přibývá i bikeparků, jež lákají milovníky adrenalinových zážitků.

Golfové hřiště ve Velkých Karlovicích je zasazeno do Chráněné krajinné oblasti Beskydy.
Největší CHKO v Česku. Beskydy nabízejí unikátní lanovku i netradiční zvěř

Své stálé „štamgasty“ si tak třeba už získal bikepark Peklák, který pro své hosty připravil tratě nejrůznějších obtížností: od černých pro nejzkušenější borce přes o něco jednodušší červené až po tratě modré, které jsou připraveny pro začátečníky.

Napřed Masarykova, pak Hitlerova

Po sportovním výkonu přijde vhod orlické pohostinství. Hotelů a penzionů je zde opravdu bohatý výběr za všechny tedy zmiňme alespoň Alfa4YOU v Deštném v Orlických horách, kde mají vnitřní bazén s panoramatickým výhledem a kromě jiných lákadel také speciální travnatý pozemek, určený k rautům, piknikům či grilování.

Vaduzský hrad
Lichtenštejnsko: Jedinečná země, jejíž populace roste, ale nikdo se tu nerodí

Nebo dáte přednost známé Masarykově chatě na Šerlichu, kde se tak příjemně odpočívá samozřejmě s celou rodinou i vyráží odtud na řadu krásných míst Orlických hor?

Chata se štěstím unikla pokusu nacistů o její vypálení v roce 1938, za okupace sloužila pod jménem Hitlerbaude rodinám fašistických pohlavárů a po rekonstrukci je teď zase „jako nová“.

Tři velké hladové kameny ukázala vysychající řeka Labe.
Z Labe kvůli suchu vylézají hladové kameny. Odkrývají nápisy staré i stovky let