Osobní garanci za úspěšný start pobočky přislíbila ministerstvu hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová. „Díky osobním garancím hejtmanky se rozhodla ministryně obrany přehodnotit původní stanovisko ministerstva, vycházející z vyhodnocení velkého množství rizik, a pobočku vojenské střední školy otevřít ve zkráceném termínu už od září 2018,“ uvádí se v tiskové zprávě ministerstva.

Z vyjádření ministryně obrany v demisi Karly Šlechtové rovněž vyplývá, že u jedné pobočky zřejmě nezůstane. „Je to pro nás všechny o to důležitější, že úspěch otevření a zavedení pobočky Vojenské střední školy v Sokolově je klíčový pro otevření případných dalších poboček v jiných krajích. Osobně plně podporuji vojenské vzdělávání v celé České republice a budu klást maximální důraz na jeho kvalitu a budoucí uplatnění absolventů v řadách Armády České republiky,“ nechala se slyšet Šlechtová.

Je třeba připomenout, že vláda, ve které Karla Šlechtová zastává pozici ministryně obrany, nezískala od poslanecké sněmovny důvěru.