Noční soutěž hasičů v plné výstroji

Pardubicko - V sobotu se na hřišti v Třebosicích utkali muži, ženy a junioři v hasičském silovém víceboji. V třívrstvém zásahovém obleku, přilbě a s dýchacím přístojem na zádech měřili své síly v několika disciplínách. Ti nejlepší postoupili do krajského kola soutěž TFA, která je známá jako „nejtvrdší hasič vítězí“. Soutěž startovala v sedm večer, soutěžící se museli brzy prát nejen sami se sebou, ale i s všudypřítomnou tmou. Noční závody jsou oblíbené, v sobotu čeká dobrodružná noční soutěž také mladé hasiče v Sezemicích. Jejich klání začne dokonce až po 21. hodině.

Papírovou neděli střídá víkend z medu

Veselý Kopec - Jako součást letošního letního programu „Veselý Kopec patří dětem a jejich rodičům“ se včera ve skanzenu nedaleko Hlinska uskutečnila výtvarná dílnička s výtvarnicemi Souboru lidových staveb Vysočina nazvaná Hrátky s papírem, při které si návštěvníci mohli vyrobit tradiční hračky z papíru. Nadcházející víkend bude na Veselém Kopci patřit Včelí stezce, naučnému a zábavnému kvízu pro děti i dospělé s místními včelaři. V sobotu 23. června a v neděli 24. června se pak návštěvníci mohou těšit na program nazvaný Tradiční textilní techniky. Půjde o výtvarnou dílničku s Terezou Kalinayovou.

Malovali pro venkovní galerii

Svitavy - V sobotu odpoledne se v Parku Patriotů ve Svitavách už po sedmé malovalo pro Venkovku, venkovní galerii, která vznikla v roce 2011 v uličce Pod Věží. Slavnostní vernisáž dokončených děl proběhne poslední červnový pátek. Součástí programu byl i piknik a pokřtění nových grilovišť.

Ilustrační foto
Rychlík srazil třicetiletého muže