Chrudimsko: Autokemp lákal návštěvníky

Heřmanův Městec - Páteční odpoledne a celou sobotu v heřmanoměsteckém autokempingu Konopáč vyplnil program „Babího léta na Železných horách“. Prodejní pěstitelskou výstavu, spojenou s nabídkou železnohorských produktů, doprovázely ukázky šermířských soubojů, nechyběla ani vystoupení mažoretek a došlo i na koncert dechové kapely. Jen to počasí babího léta se tentokrát nějak nedostavilo.

Orlickoústecko: Šli na Výhlednu

Dlouhoňovice - V obci na Žambersku uspořádali v sobotu tradiční společný výstup na dlouhoňovickou Výhlednu. I přes podzimní nepřízeň počasí přišlo na vyhlídkové místo, které bylo nad obcí otevřeno v roce 2014, na čtyři desítky občanů.

Pardubicko: Dožínky v centru

Pardubice - V neděli se na pardubickém zámku a Pernštýnském náměstí konaly oslavy sklizně, dožínky. Návštěvníci se seznámili s řemesly, tradičními slavnostními venkovskými kroji i historickým nářadím. K vidění byla hospodářská zvířata, o dobrou náladu se postaral flašinetář.

Svitavsko: Hasičské prapory

Svitavy - Bezmála osm set hasičů z téměř osmdesáti sborů Pardubického kraje i odjinud se historicky poprvé sešlo o víkendu ve Svitavách. Čekal je slavnostní průvod, žehnání a šerpování praporů. To vše zarámováno Svatováclavským koštem vína.