Chrudimsko: Kosové se bavili v Chrudimi

Chrudim - Uplynulou sobotu se na Resselově náměstí v Chrudimi uskutečnil zábavný jarmark nazvaný „Kterak Kosáci Auroru v Chrudimi pokořili aneb Jak to bylo před sto léty". Pořadatelé si jím připomněli dříve velmi populární chrudimskou pánskou stolní společnost Kosáci. Na programu byla i Kosácká střelnice, loutkové divadlo Kosice a kos, kolotoč a jiné atrakce.

Orlickoústecko: Podchlazeným pomohli z potoka

Králíky - Dvě osoby vytahovali z potoka v sobotu v noci profesionální hasiči v Králíkách. Přivolali je zdravotníci. Hasiči na místě zjistili, že v potoce je asi šedesátiletá žena společně s dalším člověkem. Hasiči oba dva vytáhli. „Jelikož byli podchlazení, zabalili je do dek a předali do péče zdravotníkům," uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Pardubicko: Tři zranění po střetu tří aut

Pardubice - K nehodě tří vozidel vyjížděli v neděli po půlnoci záchranáři v Pardubicích do ulice Na Drážce. Jeden automobil zde narazil do dalších dvou. Při střetu došlo ke zranění celkem tří osob. Na místě zasahovaly tři posádky záchranné služby a také profesionální hasiči z Pardubic.

Svitavsko: Slovenský folklór na náměstí

Moravská Třebová - O víkendu se program festivalu Dny slovenské kultury, který má ve městě více než dvacetiletou tradici, přesunul na náměstí. Částečně, oproti původnímu záměru organizátorů, se však kvůli počasí musel uchýlit i do prostor muzea.