"Matka opilá tak, že málem vysypala dítě z kočárku. I tohle je jeden z případů, které bohužel strážníci v Pardubicích řešili. Vše odstartoval telefonát na linku 156, kdy oznamovatelka upozornila na velmi zvláštní chování matky s kočárkem na pardubickém hlavním nádraží. To potvrdil kamerový systém a vzápětí i hlídka strážníků na místě," uvedl mluvčí městské policie Pardubice Jiří Sejkora.

Třiatřicetiletá žena s půlročním dítkem v kočárku byla opilá natolik, že kočárek několikrát málem převrhla. To dokládá i pořízený videozáznam.

"Už na první oslovení bylo strážníkům jasné, že žena je pod silným vlivem alkoholu. Dechová zkouška vzápětí ukázala 2,39 promile alkoholu v dechu. Dobrou zprávou v této neutěšené situaci alespoň bylo, že dítě bylo v pořádku, dostatečně oblečené a zajištěné. Pod dohledem zcela opilé matky ale pochopitelně zůstat nemohlo," dodal Sejkora.

Ocenění dobrovolníci za rok 2020.
Lidé jako Karolína, Tereza či manželé Kosinovi jsou výjimeční. Mění svět

Na místo mezitím dorazili také policisté a pracovnice orgánu sociálně-právní ochrany dětí. S ohledem na miminko sociální pracovnice souhlasila, že aby dítě nemuselo do ústavu, může jej převzít ženin kamarád.

Tady však nastal další problém. I tento muž se na místo dostavil pod vlivem alkoholu. Na místo tak musela přijít až další ženina známá, která se o dítě do vystřízlivění jeho vlastní matky postará.

"Případ samozřejmě tímto nekončí. Chováním matky se bude zabývat příslušný sociální odbor," uzavřel mluvčí.