Až pět hodin zpoždění u některých vlaků na hlavním železničním koridoru si vyžádala technická závada na trati - spadlé troleje.

"Před vjezdem do stanice Pardubice hlavní nádraží ze směru od Moravan došlo ke stržení trakčního vedení nad hlavní tratí. Následkem bylo zastavení provozu vlaků," uvedla mluvčí Českých drah Monika Bezuchová.

Cihelna 2016. Ukázky bojů druhé světové války.
Budou bitvy bez zbraní?

"Mohu potvrdit, že na opravě už se pracuje. Sama jsem v jednom z těch vlaků, před chvílí kolem nás projel montážní vůz. Podle posledních informací by technici měli závadu odstranit přibližně o půl osmé večer. Poté bude možné obnovit na trati provoz," uvedla dále Monika Bezuchová. Trať byla plně zprovozněna až čtyři minuty před dvacátou hodinou.

Mezitím dráhy zavedly náhradní autobusovou dopravu mezi stanicemi Kostěnice a Pardubice. Ta se týká zejména osobních vlaků.

V případě rychlíkových a dálkových spojů pak vlaky jely odklonem přes Týniště nad Orlicí a Hradec Králové a také druhým možným směrem - na Havlíčkův Brod.

Zpoždění vlaků bylo kvůli události tolik, že se v Pardubicích nevešly na informační tabuli.

Další zajímavou souvislostí je pak také to, že někteří cestující kvůli závadě nestihly dnešní demonstraci proti Andreji Babišovi, na kterou se vydali právě vlakem.