V plamenech se zde ocitla plocha o rozloze přibližně deseti arů. Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů. Událost se obešla bez zranění i bez hmotné škody. „Likvidaci požáru nám komplikoval také silný vítr, který skomírající plameny dále rozdmýchával,“ uvedla tisková mluvčí Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Vendula Horáková.

Dopravní omezení ve Svitavách

Svitavy - Na silnici I/34 v ulicích T. G. Masaryka a Hradební začala oprava živičného krytu a poruch v podkladních vrstvách komunikace. Kruhový objezd před náměstím se změnil z provizorní stavby na stavbu trvalou. Doprava je řízena kyvadlově pracovníky stavby, mimo pracovní dobu semafory. Pozornost musí zvýšit chodci na přechodu, protože i světelná signalizace je mimo provoz. Investorem stavby je pardubický závod Ředitelství sil nic a dálnic. Plánovaná dopravních omezení potrvají 60, stavby 90 dnů.

Auto po srážce skončilo na střeše

Chrudimsko - Ve středu krátce po půl dvanácté dopoledne se na křižovatce silnic vedoucích od obce Semtěš a od Podhořan srazila tři osobní auta. Nehoda vypadala o to děsivěji, že jedno z vozidel skončilo na střeše. Naštěstí se srážka obešla bez zranění. „Nehoda se v současné době vyšetřuje, důvodem ale pravděpodobně bylo nedání přednosti,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská. Krátce po půl druhé odpoledne se srazila dvě auta také na silnici v hlinecké místní části Blatno, a to před tamní hospodou U Podroužků.