„Jako první přijde na řadu lokalita od bývalé hospody směrem k městu. Při cestě autem nebo pěšky proto dávejte pozor,“ vysvětlil včera tiskový mluvčí města Michele Vojáček. Provoz na komunikaci řídí pověření pracovníci. „Pokud to bude možné, zvolte v pracovní době (mezi půl sedmou ráno a třetí odpoledne) pro cestu do Janova trasu po hlavní silnici,“ vyzývá řidiče tiskový mluvčí města.

Voda nepoteče kvůli opravě

Heřmanův Městec - Ve čtvrtek bude přerušena dodávka vody na heřmanoměsteckém náměstí Míru a v Havlíčkově ulici. Z oznámení Vodárenské společnosti Chrudim plyne, že důvodem je oprava poruchy na vodovodním řadu. Dodávka vody bude přerušena na nezbytně nutnou dobu v časovém rozmezí od 8 do 12 hodin. Předzásobení odběratelů není zajištěno. Pokud vám tedy ještě v tuto chvíli doma voda teče, je nejvyšší čas udělat si její zásobu například pro uvaření čtvrtečního oběda.

Stavitelé mají o parcely zájem

Hlinsko - Už jen jedna parcela je k mání pro stavebníky, kteří si chtějí vybudovat rodinný dům v lokalitě Drachtina v Hlinsku. Cena stavebního pozemku na Drachtinách činí 450 korun za jeden metr čtvereční. Jedná se o prostor mezi ulicí Holandská a areálem bývalé zemědělské školy. Jak nedávno uvedl starosta města Miroslav Krčil, zájmem vedení města je, aby v Hlinsku zůstávali a zároveň také přicházeli mladí lidé.