Studentka třetího ročníku Integrované střední školy v Moravské Třebové na soutěži RETIGO CUP 2017 v Přerově zvítězila s na páře upravenou vepřovou kotletou. Recept ve kterém nechyběla králičí fáš, medvědí česnek, dýňové pyré a ragú ze zeleniny porotu zaujal. „Nejraději pracuji s vepřovým masem. Je vhodné ke zpracování a dobře se s ním kombinuje. Nejlépe se mi pracuje s vepřovou panenkou," prozradila Tereza Pekařová. Kromě ocenění z Přerova si studentka nedávno přivezla z obdobné soutěže v Kroměříži třetí místo. I zde bodovala s vepřovým. Pečenou krkovici vhodně doplnila žemlovým mufinem a červeným zelím vylepšeným o pomerančový džus. Jaký má mladá kuchařka oblíbený recept bez masa? „Na ten si nevzpomenu," říká s úsměvem.

V Přerově nebyla jedinou zástupkyní z moravskotřebovské školy, která se umístila na stupních vítězů. Třetí místo si mezi číšníky vybojovala v premiérové účasti Nikole Hegerová. Zaujala prezentací servírováním flambovaných palačinek s míchaným nápojem.