„Náklady na rekonstrukci ve výši 2,3 milionu korun hradil Pardubický kraj, sama nemocnice pak na pracoviště pořídila nové vybavení za necelý půlmilion korun,“ uvedl krajský radní Ladislav Valtr. Novinka na nemocné čeká hned u vstupu do ambulancí. Na vyšetření se budou hlásit v nově vybudované recepci. Minulostí je rovněž úzká, tmavá čekárna. Čekající pacienti budou mít k dispozici výrazně větší a prosvětlené prostory. Komfort jim zlepší i nový vyvolávací systém se zobrazením na displejích.

„Čekárna byla již nevyhovující. Lidé tam o sebe skoro zakopávali. Nyní se kapacita zvýšila, pacienti budou mít více místa. Navíc díky oknům bude prostředí příjemnější,“ řekl primář urologického oddělení Abdulbaset Hafuda.

Úpravami prošly rovněž vyšetřovny. K dispozici budou nadále tři, ovšem dvě z nich se prostorově zvětšily. Zároveň v nich byly instalovány nové obklady, podlahové krytiny a LED osvětlení. Ordinace situované na jih budou nyní klimatizované. „Máme nyní nejen lepší prostory pro naše pacienty, ale i kvalitnější pracovní prostředí pro personál,“ řekl primář.

Po dobu rekonstrukce, která začala v říjnu loňského roku, našly urologické ambulance dočasný „azyl“ v budově bývalého infekčního oddělení.