Oslavy svátku dětí začnou o víkendu

Chrudimsko - O nadcházejícím víkendu začnou oslavy svátku všech dětí. Uskuteční se například v sobotu v Hlinsku v areálu u Multifunkčního centra a velkými lákadly jistě budou velký skákací hrad nebo promítání pohádek. Slavit se bude i ve Žďárci u Seče. Tam děti přivítají jako tradičně pohádkové bytosti a místní hasiči předvedou ukázku zásahů.

Dan Bárta přijede do Pardubic

Pardubice - Dan Bárta a jeho kapela Illustratosphere spojila síly s Komorní filharmonií Pardubice a výsledek bude k poslechu ve středu večer. V Sukově síni v pardubickém Domě hudby zahrají „Bártovci“ své písně obohacené o orchestrální aranžmá v podání pardubických filharmoniků. Zazní určitě také skladby z připravovaného alba.

Čtenáři se mohou těšit na týdeník

Svitavsko - Ve středu se čtenářům Svitavského deníku dostane poprvé do rukou nový týdeník, který bude přinášet lokální zprávy, reportáže a komentáře z měst a obcí na Svitavsku. A nejen to. Na stránkách týdeníku naleznete i oblíbená miminka, která znáte ze sobotního vydání, kulturní a společenský servis a mnoho dalšího. Vrací se i oblíbená stránka U nás doma.

Velorex focený v Ústí nad Orlicí.
Velorex vyfotili jako před desítkami let