Do finálového závodu, který se konal 6. května U Mudáka ve Sloupnici, postoupilo 6 družstev ze střelnice v Albrechticích, 4 družstva z Letohradu a 11 družstev ze sloupenské střelnice. Celkem 21 družstev s nástřelem 56 – 96 zásahů ze 120 možných.
Finálový závod probíhal za příznivého počasí ve svižném tempu. Družstva se vzájemně povzbuzovala a na střelnici vládla příjemná nálada i díky tradičně výbornému občerstvení, které připravilo pořádající myslivecké sdružení Březina České Heřmanice. O vítězi vyrovnaného závodu se muselo při stejném výsledku 94 zásahů rozhodnout rozstřelem dvou družstev.
Domácí střelci Zdenek Vostřel, Mirek a Olda Vašinovi neobhájili loňské prvenství a podlehli klidnějšímu družstvu MS Sudslava. V tomto družstvu prokázal ve finále železné nervy Ladislav Jiruf a dobře mu sekundovali ostřílení závodníci Vladimír Ossendorf a Petr Hellman. Na třetím místě skončilo nástřelem 93 zásahů družstvo z MS Vraclav, které se kvalifikovalo na prvním místě z nominačních závodů.
Myslivci z Březiny střelnici U Mudáka ve Džbánovci dále upravují a kromě loveckého kola se střílí i disciplína americký trap. Střelecké dovednosti zde zlepšují střelci z okolních mysliveckých sdružení, kteří zde po domluvě pořádají různé soutěže. Tréninky pro příchozí se v květnu organizují každý pátek od 16 hodin.
Příští uzavřený závod o přeborníka sdružení se pořádá 10. června. Vyvrcholením soutěže bude 2. září tradiční 40. ročník Sloupenského poháru. Okresní myslivecký spolek pořádá na střelnici U Mudáka a v okolních lesích 4. srpna lesní zkoušky ohařů. (ov)