Tak zní výsledek hospodaření, který spolu s výroční zprávou, účetní závěrkou a dalšími dokumenty předložila v polovině dubna obchodní společnost Radě města Chrudim, která vykonává působnost valné hromady.

„Naše obchodní společnost vykázala vloni velmi dobrý výsledek srovnatelný s výsledky ve většině předchozích let. Výrazně lepšího výsledku dosáhla jen v roce 2015, což bylo dáno především mimořádnými akcemi na území města, kterými byly stavby obchvatu a železničního koridoru, na nichž se společnost podílela svými výkony především v oblastech čištění komunikací," komentuje loňské hospodaření chrudimský starosta Petr Řezníček.

Nejde jen o odpady

Mezi prioritní činnosti společnosti patří svoz komunálního odpadu ve městě a svoz separovaných odpadů. Na tuto činnost navazuje provádění údržby městských komunikací, jakou je například strojní a ruční čištění, zimní údržba, obnova a údržba dopravního značení, dále starost o odpadkové koše, likvidace černých skládek či zalévání zeleně.

K dalším podnikatelským aktivitám společnosti patří provoz veřejného osvětlení a světelných signalizačních zařízení ve městě, provozování parkovacích automatů, výlep plakátů, ale i provoz skládky inertních odpadů na Podhůře nebo provozování veřejných WC.

Číslo dne: 400
Zisk Technických služeb Chrudim loni činil přes 400 tisíc korun.
Mezi připravovanými projekty je nákup nového svozového vozidla, rozšíření stávajícího sběrného dvora i příprava velkého separačního dvora.

Útulek pro zvířata

Firma pro město provozuje Útulek pro opuštěná zvířata, který je zřízen jako samostatný organizační celek společnosti.

„Technické služby zajišťují pro město skutečně velmi široké spektrum činností. Vyhledávanou službou je určitě provozování sběrného dvora, neméně důležitá a rovněž viditelná je například správa a údržba urnového háje a dalších pěti hřbitovů," dodává místostarosta Chrudimi Jan Čechlovský.

Valná hromada diskutovala s jednateli Technických služeb i o některých připravovaných projektech. Mimo jiné souhlasila s vypsáním výběrového řízení na nákup nového svozového vozidla a vzala na vědomí informace o podané žádosti o dotaci na rekonstrukci a rozšíření stávajícího sběrného dvora i o přípravě projektu velkého separačního dvora v lokalitě průmyslové zóny Západ.   (bn)