Čtvrtek 14:00 - Vlna hustého sněžení se přehnala nad Pardubickým krajem po poledni. A stejně jako v případě prvního sněhového kola i nyní to znamenalo řadu nehod. Hasiči a policisté aktuálně zasahují na několika místech celého kraje. Zablokovaná je v této chvíli silnice I/35 u Býště, kde se na silnici vzpříčil kamion. Na místě jsou dvě jednotky profesionálních hasičů, které se snaží tahač s návěsem odklidit ze silnice. Doprava je v obou směrech uzavřena, policie dopravu odklání na Vysoké Chvojno. 

U Kočí u Chrudimi se vybouralo osobní auto. "Z vozidla hasiči pomohli vystoupit jednu dospělou osobu a dvě děti, nikdo při nehodě nebyl zraněn," uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková. 

Noc ze středy na čtvrtek

Jen za 12 hodin v noci ze středy na čtvrtek vyjížděli hasiči v Pardubickém kraji k sedmi nehodám, které mají společného jmenovatele - sníh a led. Problémy jsou po celém kraji.

V Litomyšli včera v odpoledních hodinách zasahovali hasiči u kolize nákladního automobilu. Řidič byl z kabiny vozu vyproštěn bez použití hydraulického vyprošťovacího zařízení. Hasiči mu ošetřili tržnou ránu na hlavě a po příjezdu zdravotnické záchranné služby byl muž předán zdravotníkům. "Silnice I/35 byla v odpoledních hodinách jeden velký led. S opatrností se museli pohybovat po komunikaci i hasiči. Odstraňování následků nehody trvalo až do večera, zabralo celkem pět hodin," uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Ani ve Skutči to nebylo lepší. Tam hasiči vyjížděli večer k nehodě osobních vozidel. I tady silnice připomínala klouzačku a v místě nehody byla nesjízdná. Přivolán byl i sypač, aby provedl posyp namrzlé a zasněžené silnice. Vozidla z příkopů hasiči postupně hasiči vytahovali s pomocí navijáků.

V Jablonném nad Orlicí skončilo ve večerních hodinách osobní vozidlo na střeše. Hrozivě vypadající nehoda se obešla bez zranění.

Doslova prosekat cestu si museli hasiči v Litomyšli v místní části Pazucha. Havarované vozidlo skončilo mezi stromy, ale aby se k němu vůbec dalo dostat, museli hasiči nejdříve kácet klestí a větve, které blokovali cestu i pohyb.
Ve čtvrtek ráno také hasiči vytahovali auto spadlé ze srázu v Bystrém. "Zde hrozilo převrácení automobilu, který bylo nutno zajistit a posléze vytáhnout pomocí navijáku. Tato kolize se naštěstí obešla bez zranění," uzavřela mluvčí hasičů Vendula Horáková.