Festival potrvá pět dní a první akcí je páteční Multi-kulturní jarmark, který se uskuteční na Pernštýnském náměstí. „Nebudou chybět stánky s ochutnávkou cizokrajných kuchyní, pěvecká a taneční vystoupení ani aktivity pro děti," uvedla Vanda Vaníčková, koordinátorka informačního střediska Evropské unie Europe Direct Pardubice, jednoho z hlavních organizátorů akce. Na jarmark naváže komponovaný večer spolku Ruský domov o původu, vývoji a současném stavu slovanských jazyků.

V neděli na Paletě

Zítra bude festivalový program pokračovat Mezinárodním sportovním dnem. Uskuteční se utkání ve fotbale a volejbalu.

V neděli ožije Ekocentrum Paleta, které nabídne odpolední program pro děti i dospělé. Budou moci navštívit přednášky o Turecku, Indii a Íránu, či sledovat film z cyklu Promítej i Ty! Součástí budou venkovní tvořivé aktivity pro děti a závěr neděle bude patřit táboráku.

I pondělí bude pestré – od odpočinkové svačinky s ukázkou bojových sportů v Tyršových sadech až po Kávu po francouzsku s Francouzskou aliancí Pardubice. Pondělní program zakončí přednáška „Ukrajina – od Majdanu k válce" v pardubickém Divadle 29.

Dvakrát fotografie

Festival provází i dvě výstavy fotografií. „První se jmenuje Reflexe a představuje tvorbu bulharského fotografa Alexandra Ivanova a jeho pohled na Bulharsko, které skýtá jak panenskou přírodu, tak industriální oblasti," řekla Vanda Vaníčková o výstavě, která je k vidění v Ekocentru Paleta do 17. května

Druhou výstavu Tváře pomoci je možné zhlédnout v komunikačním prostoru Galerie města Pardubic. Výstava zachycuje humanitární činnost v různých částech světa.