„Řemeslné Velikonoce? Před chvílí jsme akci zrušili," potvrdili Orlickému deníku pracovníci Kulturního zařízení města v Chocni. Součástí čtvrteční open air akce na Tyršově náměstí měly být dětské kreativní dílny, ukázky řemesel i stánkový prodej. Vzhledem k velikonoční tematice byla akce zrušena bez náhrady. Nedělních Pašijových her se kalamita nedotkne, starodávný biblický příběh v podání víc než stovky účinkujících uvidí diváci od 17 hodin v Panském domě.
Lanškrounské Rodinné centrum má na středu plánované vynášení Morany. Má to být poprvé, centrum se rozhodlo, že v Lanškrouně obnoví tradici, která provází konec zimy a začátek jara. Podle Vladislavy Hanyšové se dnes rozhodne podle momentálního počasí, zda se rodiny s dětmi přece jen vydají k potoku, nebo vynášení Morany absolvují v jiném termínu. „Moranu máme vyrobenou, děti se těší, byla by škoda, kdyby nám zůstala v centru," dodala Vladislava Hanyšová.
Podle našich informací by se měl beze změn konat Kunčický křapáč tuto sobotu odpoledne ve ski areálu Umbule v Kunčicích i Jarní Kujebácký jarmark ve Vysokém Mýtě, který je na náměstí Přemysla Otakara II. plánován také na sobotu. I když sníh do soboty nesleze, neohrozí ani pořádání Velikonočního jarmarku ve Sloupnici. Jak bylo pořadateli anoncováno, v případě nepříznivého počasí bude akce z areálu Na mlejnici přesunuta do sokolovny.