PODLE JÍZDNÍHO ŘÁDU
A i když je kuchyně uprostřed stavebního chaosu, obědy na škole děti dostanou a je v tom pořádek jako na nádraží. Přestože se přestavba týká hlavně přípravny jídel, zavřena je i jídelna, a tak se z některých tříd začátkem školního roku staly provizorní jídelny.
„Nejdřív jdou na řadu žáci prvního stupně, pak z druhého. Strávníků je celkem 560. A protože se sem obědy dováží z Univerzity Pardubice, tak počty musíme vždy aktualizovat na další den,“ říká Zuzana Kielová, vedoucí školní jídelny, která nyní působí skoro jako hlavní výpravčí. Jednotlivé třídy totiž musí přicházet a odcházet správně na čas, aby se netvořily fronty nebo prostoje.
STÁLE VE SPOJENÍ
„Plánujeme, telefonujeme nebo posíláme spojky. Skoro pořád jsme ve spojení,“ dodává Zuzana Kielová.
V nové kuchyni po rekonstrukci bude vše jinak. Kompletně se vymění technologie, přibude konvektomat, multifunkční pánev i myčka. „Jídelna jako taková už vybavena byla. Předpokládá se obnova objednávacího boxu. Přibude ale salátový bar, kde bude čerstvé ovoce a zelenina každý den,“ vysvětluje Kielová.
PŘÍBORY VLASTNÍ
Provizorní provoz ale skutečně jede jako na drátkách. Povinnosti to znamená i pro malé strávníky.
„Žáci si musí nosit své vlastní příbory. Ve třídách jsou připravena místa, kde si je po sobě mohou umýt. Těm nejmenším pomohou případně i učitelé. S jídelnou je totiž rozebrané i zázemí a nešlo by hromadné umývaní příborů zajistit. Vybaveni jsme ale i pro případ, kdy děti příbor zapomenou. Kromě plastových talířů jsou tu připraveny i jednorázové plastové příbory,“ uvádí zástupkyně ředitelky Ivana Rozinková.
Nepřehlédněte:
Bytová družstva se ocitla v pasti. Neplatiče již nemohou vyhoditRekonstrukce školní jídelny na Dubině. Obědy tu mají doslova svůj jízdní řád
Pardubice - Školní jídelna pro více než pět set dětí na pardubické Základní škole Dubina je od července v rekonstrukci a ještě nějakou dobu bude. Hotovo má být k poslednímu listopadu.
Kliknutím zvětšíte
Na ZŠ Dubina rekonstruují jídelnu. Žáci tak obědvají v provizorních podmínkách.
|
Foto: DENÍK/Jiří Sejkora