I v letošním roce se zapsalo do startovní listiny 54 závodníků a závod průběžně po celý den sledovalo až 150 nejenom místních diváků. Soutěžilo se ve dvou kolech střelbou na 20 terčů a opět se potvrdilo, že sloupenská střelnice patří mezi nejnáročnější brokové střelnice v Čechách.

Pohár jako silná motivace

Absolutní nástřel 20 zásahů dosáhl a jako první se do finále závodu kvalifikoval Radek Chalupník z Bučiny. Sloupenský pohár vyhrál v minulosti již pětkrát a silnou motivací mu bylo získat za tři vítězství po sobě jdoucí pohár do trvalého vlastnictví.
Sloupenský pohár.
„Ve finále měl velmi zdatné soupeře, kteří však na jeho výbornou formu tentokrát nestačili. Celkovým nástřelem pětapadesát terčů z šedesáti možných závod vyhrál a jako třetí závodník v historii soutěže získal pěkný keramický pohár se jmény všech předchozích vítězů do svého vlastnictví," komentuje nevšední výkon Oldřich Vašina.

I dalším střelcům se vedlo dobře

Jako druhý se umístil Václav Koubek ml. z Kolína nástřelem 52 holubů, třetí místo po rozstřelu obsadil Milan Chmel z Pacova s celkem 52 zásahy, čtvrtý byl Václav Koubek st. z Volar v podhůří Šumavy. Přeborník jižní Moravy Zdeněk Horálek z Brna skončil se 49 zásahy na pátém místě a stejný počet holubů trefil i šestý finalista Miloš Pečínka z Litomyšle.
Závod byl ukončen v krásném slunném odpoledni a třicet dva nejlepších střelců získalo velmi hodnotné ceny věnované stálými sponzory a pořádajícím Mysliveckým sdružením Březina České Heřmanice. (ov, miš)