Jak ve středu informovala mluvčí policie Andrea Muzikantová, kdo prošel kontrolou, dostal nealkoholické pivo a jednorázový alkoholtester a návdavkem ještě reflexní pásku od krajského koordinátora Besip. Policisté však chytili i několik hříšníků.

Načapali řidiče pod vlivem

Během velikonočních svátků zesílily kontroly na silnicích. Při dopravně bezpečnostních akcích na Orlickoústecku bylo zkontrolováno 1041 vozidel, policisté zjistili celkem 76 přestupků, v jednom případě hrál roli alkohol, u dalšího podnapilého řidiče se jednalo už o trestný čin, dva řídili pod vlivem návykových látek. Devět řidičů nemělo při řízení pásy, třináctkrát policisté zjistili, že auto je v nevyhovujícím technickém stavu a v jednom případě se přestupku dopustil cyklista. Do statistik bylo také dvanáctkrát zapsáno, že řidič nepředložil doklady o pojištění odpovědnosti.

Podle tiskové mluvčí Hany Kaizarové bylo na Svitavsku zkontrolováno 413 vozidel, přitom bylo zjištěno celkem 49 přestupků. V šestnácti případech se jednalo o překročení rychlosti, dvakrát řidič neprošel zkouškou na alkohol, jednou nebyl připoután a jednou nepoužil zádržný systém. Dále byl třikrát vůz v nevyhovujícím technickém stavu a pětkrát šlo o jízdu bez řidičského oprávnění.

Na řidiče poslali policisty s radary
Pardubický kraj - Od časných ranních hodin ve středu stovky policistů po celé republice dohlížely na dodržování nejvyšší povolené rychlosti. Měřilo se na místech, která během února na internetu, na mapě Speed marathonu, vytipovali sami občané. Nelichotivým vítězem hlasování se stala silnice I/14 mezi Ústím nad Orlicí a Českou Třebovou, ale měřilo se na téměř třiceti místech Pardubického kraje. Na Pardubicku hlídka zastavovala řidiče například v Kokešově.