Během následujících týdnů se součástí litomyšlských webových stránek stanou takzvané virtuální prohlídky. „Jedná se o vysoce kvalitní fotografie vybraných míst Litomyšle, které lze libovolně přibližovat, oddalovat a snímky je možné otáčet všemi směry,“ sdělila Michaela Severová, vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu.

V Litomyšli vychází z faktu, že pokud se potenciálnímu návštěvníkovi zalíbí dané místo virtuálně, bude se chtít přijet podívat a přesvědčit na vlastní oči, jestli je i v reálu tak krásné.

„Snažíme se využívat i nejmodernější technologie a technické vychytávky. 3D virtuální prohlídky mají velké uplatnění například na veletrzích či dalších prezentačních akcích,“ dodala Michaela Severová.

Při virtuálních prohlídkách se lze „projít“ Klášterními zahradami, vystoupat na vyhlídku kostela Nalezení sv. Kříže, porozhlédnout se po zámeckém návrší, navštívit zámek, starou radniční věž na Smetanově náměstí, vzdát hold Bedřichu Smetanovi u jeho sochy. Prohlídky jsou přizpůsobené i pro 3D brýle. Pokud tedy budete mít potřebné vybavení, tak si lze prohlídky užít ještě více.