Nestává se často, aby policisté sami od sebe reagovali na smyšlené zprávy, které si rozesílají lidé po sociálních sítích. Nyní ovšem vyvrací hoax neboli klamnou zprávu, která se začala šířit po Chvaleticích.

Lavinovitě přeposílaná zpráva varuje místní ženy před gangem tří násilníků tmavé pleti, kteří se pokusili znásilnit průvodčí ve vlaku a přepadávají ženy ve městě s tím, že se do Chvaletic hodlá přistěhovat dalších osm podobně zaměřených příbuzných, kteří byli nedávno propuštěni z vězení. „Od 1. února do 13. března letošního roku eviduje Policie České republiky na Chvaleticku zhruba 70 událostí, z čehož je převážná většina dopravních nehod a udělených blokových pokut za dopravní přestupky,“ uvedla mluvčí policie Markéta Janovská.

Zabavené výherní automaty už stojí ve skladu celní správy.
V Pardubicích zavřeli bar kvůli EET, u Svitav sebrali forbesy

„Čtyři případy jsou pak vyhledané osoby v celostátním pátrání, kdy dvě z nich nám předávala městská policie. Dále zde evidujeme dva požáry v elektrárně, čtyři řidiče pod vlivem omamných a psychotropních látek a několik případů majetkové kriminality, přičemž jde například o krádež peněženky s doklady, vloupání do domu ve Spytovicích, krádež jízdního kola, krádež televizoru a mobilního telefonu z bytu nebo poškození osobního vozidla. Neevidujeme žádnou pouliční násilnou trestnou činnost. Rádi bychom vyzvali občany, aby dále nešířili neověřené informace!“ dodala Janovská.

Ohrazuje se i samotné město Chvaletice a strážníci městské policie. Ani jim totiž není známo, že by ve městě došlo k nějakým útokům. Na dnešní den proto strážníci svolávají veřejnou diskuzi.

Požár ve Chvaletické elektrárně
Ve Chvaletické elektrárně opět hořelo. Rozpálil se filtr

„Setkání s občany začíná v 17 hodin v zasedací místnosti služebny městské policie ve Chvaleticích. Každý se tak může dostavit a vznést konkrétní dotazy k problematice a strážníci je v mezích možností zodpoví,“ říká vrchní strážník Aneta Hámorská.

Sdílená lež: !!!!!Děvčátka pozor!!!!!Děvčátka pozor na svoje děti ve Chvaleticich, hlavně holky a ženy. Jsou tu tři typci tmave pleti, co prepadavaji mladé holky a ženy, zamereny jsou převážně na blondýny. Vyhnali je z Pecek a zde ve Chvaleticich jsou v pronájmu. České dráhy kvůli nim nasadili security do vlaku, přepadli a málem znasilnili mladou drobnou průvodčí. Je jich v Peckach ještě osm, kteří se vrátili z kriminálu a chtějí také do Chvaletic, takže se máme na co těšit. Hlavně, že máme kvalitní městskou policii. Pošlete prosím všem známým, ať na sebe dávají pozor!!!!!

Text byl ponechán v původním znění, jak byl sdílen, tedy včetně chyb.
Počet sdílení na různých profilech 14. března 2018: přes 700 osob

Ilustrační foto
Nové řády městské dopravy sklízí kritiku