Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pohlreich: Gastronomie na tom nikdy nebyla tak dobře

Pardubice /ROZHOVOR/ - Když se řekne kuchař a show, většině lidem hned naskočí třetí výraz do trojice - jméno Zdeněk Pohlreich. V sobotu své umění předvede na závodišti během Bosch Fresh festivalu. Deník mu položil několik otázek.

17.6.2017
SDÍLEJ:

Zdeněk Pohlreich na Gurmánském festivalu.Foto: DENÍK/Luboš Jeníček

V posledních letech se kvalitě jídla v restauracích i samotných potravin věnuje čím dál více pozornosti. Jak to vidíte vy, zlepšuje se úroveň české gastronomie?
Samozřejmě se to zlepšuje, a to dost zásadně. Myslím, že v současné době je to ve stavu, kde to historicky nebylo nikdy.

Na Bosch Fresh festivalu znovu předvedete dvouhodinové live cooking show na hlavním pódiu a povedete kulinářský workshop. Která disciplína je vám bližší?
Cooking show na pódiu mě baví o něco víc. Je tam víc prostoru a svobody něco předvést. Ale každá show je jiná a nedá se to moc srovnávat. Ve workshopu pro nikoho nevaříte, vaříte společně s lidmi, kteří se přihlásí. Jste jim blíže a celé je to intimnější a interaktivnější.

Co se vám na téhle akci líbí, že se na ni vracíte?
Spousta lidí, spousta dobrého jídla a výborná společnost. Je pravda, že různých food festivalů je poslední dobou jako hub po dešti, ale já mám rád určitou úroveň a kvalitu, proto si vybírám. Navíc se mi líbí záměr dovézt dobrou gastronomii do regionů a měst, kde třeba není běžně v restauracích taková možnost ochutnat netradiční speciality…

Čím si vysvětlujete boom různých festivalů jídla a obrovský zájem o ně?
Lidi potřebují něco reálného, co můžou sami ovlivnit. Ty ostatní věci je buďto už nezajímají, nebo je už přestaly bavit. Taky se zlepšila úroveň festivalů i jejich propagace a počet.

Kde berete inspiraci pro nové recepty?
Hlavně v surovinách, které mám k dispozici, a taky v mé chátrající paměti.

Dovedl byste si před patnácti lety představit, že kuchař může být v ČR celebritou, která bude vystupovat před tisíci lidmi na velkém pódiu?
Upřímně řečeno to překonalo mé nejdivočejší představy o vývoji gastronomie u nás. Na druhé straně si uvědomuju, že to má svoji logiku. Je to tak v celém světě a my prostě jen následujeme příklady ze zahraničí. V tomhle případě je to určitě dobře. (mt)

Autor: Redakce

17.6.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Pohřešovaný Jaroslav Malimánek.

Policie pátrá po seniorovi. Nevrátil se z tancovačky

Z volebních místností na Vysokomýtsku.
20

Senioři chodí rok co rok

Pardubice se rozloučí s dostihovou sezonou

Pardubice - Velkou pardubickou to neskončilo, dostihoví příznivci se mají na co těšit ještě tuto sobotu. Pardubickou dostihovou sezonu ukončí sedm dostihů.

Volby pokračují až do 14 hodin, výsledky budou večer

Pardubický kraj - Nejdůležitější volby po sametové revoluci. Tak mnozí hovoří o letošních volbách do Poslanecké sněmovny. A v prvních hodinách se zdálo, že voliči hlasování skutečně neberou na lehkou váhu. Někde se na páteční možnost vhodit svůj hlas do volební urny dokonce stály fronty.

Miminka z Orlickoústecka

Orlickoústecko /FOTOGALERIE/ - Maminky se rozhodly poslat rodině, přátelům a známým fotografii svého miminka prostřednictvím Orlického deníku. Redakce se připojuje ke všem gratulantům.

OBRAZEM: Voliči vybírají poslance

Orlickoústecko - O volby do Poslanecké sněmovny byl v pátek zájem. V sobotu mohou voliči pro svého favorita hlasovat od osmi do 14 hodin.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení