Hlavními aktéry byli dva muži, oba silně opilí. Jeden, majitel batohu, usnul na jedné z laviček. Ten druhý mu batoh uzmul a začal utíkat. Okradený muž se probral a za zlodějem se pustil. Jeho atletické schopnosti nebyly ale díky alkoholu zrovna na výši.

A tak v nádražní hale naboural do květináče, čímž přilákal pozornost ostrahy. Nejistým během ale pokračoval dál a pro změnu trefil a rozbil posuvné dveře vedoucí na nástupiště. V tu chvíli se do akce už zapojila i ostraha, které nohy perfektně sloužily a muže vzápětí dopadli. Stačilo jej jen stáhnout z oplocení staveniště, na které se snažil vyškrábat.

Sportovní park Pardubice v roce 2021 navštívily desetitisíce návštěvníků, kteří si vyzkoušeli desítky sportů.
Morava má víno, Pardubice sportovní park, říká jeho šéf Pavel Stara

"Dvojici mužů pak ostraha i s batohem předala ostraha strážníkům. Ti zjistili, že zatímco podezřelý 33letý muž nadýchal 0,83 promile alkoholu v dechu, okradený je na tom daleko hůře. 32letý muž vydechl 4,05 promile alkoholu. Podezřelý muž se situaci snažil zachránit tvrzením, že je něco jako Robin Hood – okradenému muži prý předtím dal pět tisíc korun na drogy, ale jelikož žádné neměl, vzal si tedy své peníze zpět i s úroky. Příběh hezký, ale příliš v něj nevěřil snad ani sám podezřelý. Vzhledem k tomu, že finanční hotovost v batohu dosáhla částky deset tisíc korun a pachatel se zmocnil batohu, který měl poškozený při sobě, naplnil tím hned ve dvou bodech podmínky pro spáchání trestného činu. S tím byl také předán hlídce Policie České republiky k dořešení," popsal mluvčí strážníků Jiří Sejkora.

Zbývá dodat, že v rukou policie skončil i druhý z mužů. Škoda na posuvných dveřích rovněž přesáhla deset tisíc korun.