"Už v roce 2016 jsem na krajskou veterinání správu coby strážník Městské policie Hrochův Týnec podávala podnět na podezření z týrání zvířat. Provedla šetření, přišlo nám strohé oznámení, že shledali porušení zákona s tím že věc předávají na odbor životního prostředí do Chrudimi. Tam ovšem oznámení ani nedorazilo a věc usnula," vzpomíná Diana Šlechtová z Unie zvířat. Získala fotografie od současného majitele domu, na kterého čeká velmi nepříjemný úklid.

Voříšci byli v červnu loňského roku vysvobozeni, a to díky nekompromisnímu zásahu starosty Chrasti Vojtěcha Krňanského. Ulevilo se jistě i sousedům, kteří trpěli agresivitou problémové rodiny ke zvířatům, ale i lidem. Nadávky, plivance, házení cihel přes plot a fyzické útoky byly v jejich ulici na denním pořádku. Ostatně, nevyhnul se jim ani starosta města.

"Pejsci se nyní nacházejí coby majetek státu v útulcích v Chrudimi a Žamberku. Čekají na svoje nové domovy, které jsou ovšem v nedohlednu. Jsou totiž značně nesocializovaní. Nepoznali nic, než prostředí tohoto domu, neznali čerstvý vzduch, ani slunce ani trávu. Je nyní otázkou, jestli se nových pánů dočkají, protože neumějí nic," pokračuje Šlechtová. Podle jejích slov by lidé neměli být lhostejní a měli by při podezření z týrání zvířat trvat na důslednosti práce úředníků, nenechat se odbýt.