"Začátkem tohoto týdne kontrolovali kolegové z krajského dopravního družstva ve Slatiňanech vozidla, kdy jedno táhlo druhé na laně. No nestačili se divit, protože tady bylo opravdu všechno špatně," uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská.

Takže popořádku:

Škoda Fabia, která táhla Ford Mondeo, jednak neměla platnou technickou prohlídku.

Ředitelství silnic a dálnic opravuje tento úsek I/37 po necelém roce.
Šlendrián? Nový asfalt nevydržel na I/37 pod Nasavrky ani rok a už ho opravují

Za druhé, sedmadvacetiletý řidič, který se ještě pokusil po zastavení přesednout na zadní sedadlo, měl pozitivní orientační test na návykovou látku Amphetamin a soudem vyslovené dva platné zákazy řízení motorových vozidel.

Tažený Ford také neměl platnou technickou prohlídku, což je patrné z přiložených fotografií – rozbité zadní okno, vozidlo bez registračních značek, prázdná pneumatika a upadlý výfuk, který bylo slyšet na sto honů, jak dřel o silnici. To by bylo za třetí.

Napadená dvojice v Chrudimi
Lidé žádají po útoku kamery. Radnice je ve sporu, zda jít cestou Velkého bratra

A do čtveřice, řidič tohoto vozidla není pro změnu vůbec držitelem řidičského oprávnění a stejně jako jeho kamarád měl pozitivní orientační test na návykovou látku Amphetamin.

"Oba řidiči se na výzvu policistů odmítli podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu. Dokumentaci a vyřešení prohřešků obou řidičů si převzali kolegové z obvodního oddělení, kteří provedou další nezbytné úkony, a věci následně předají soudu a správnímu orgánu," dodala Janovská.