Narozeninovou oslavu pojali žáci i kantoři formou dne otevřených dveří. Na chodbách leží stará i nedávna tabla maturantů, mezi některými je věkový rozdíl i sto let. V učebnách mohou zájemci poznat historii školy, její významné absolventy, zkusit si psaní všemi deseti prsty na klávesnici nebo okouknout, jakým způsobem a v jakých oborech se dnes studenti na obchodní akademii vzdělávají.

„První školní den datujeme do poloviny listopadu roku 1882. Zajímavé je, že tu vyučovali pouze dva učitelé – ředitel a jeho kolega. Do prvního ročníku nastoupilo 40 žáků. Do této budovy se obchodní akademie přestěhovala po jedenácti letech od svého založení,“ uvádí učitel Michal Benda.

Obchodní akademii v Chrudimi vystudovala řada významných osobností, které se zapsaly do české historie. Byl to podle Michala Bendy například nadporučík letectva Stanislav Zimprich, který sloužil v uniformě Královského letectva a padl během druhé světové války. Chrudimskou „obchodku“ vystudoval i sociálnědemokratický politik a rodák ze Žumberku Bohumil Laušman.

Kromě historických dokumentů byly v jedné třídě vidět i staré počítací stroje, které se tu kdysi při výuce používaly.