Mlýn a přilehlý rybník v roce 2015 odkoupil JUDr. František Toufar a nechal torzo mlýnu dostavět a zrekonstruovat v penzion.

Rybník, nacházející se vedle mlýna, byl velmi zanešen bahnem a od úterý do soboty byl vypouštěn. V sobotu 18. listopadu od 9 hodin se konal výlov, který si nenechalo ujít na 50 účastníků. Díky tomu, že se rybník nachází v Železných horách, má velmi čistou pstruhovou vodu a tak bylo v minulosti povoleno chytání na dírky. Výlov pouze zkomplikoval špatný stav výpustě. Rybáři ho tedy za pomocí klády museli prorazit, aby voda více odtékala.

Poslední výlov se konal v roce 2010, ale majitel nenasadil do vody nové ryby a tak zůstal na pospas přírodě. Během výlovu rybáři vylovili přibližně 30 kaprů s hmotností kolem 4 - 5 kg. Poštěstilo se a byl vyloven i tolstolobik o velikosti 118 cm. V současné době se zpracovává projekt na odbahnění rybníka. Jeho opětovné napuštění proběhne v březnu 2018 a následně bude zpět zarybněn.

K rybníku náleží i penzion, který je vybudován v bývalém mlýnu. Ubytovací kapacita je 8 pokojů pro 16 až 24 lidí. Uvnitř můžete najít restauraci s kuchyní, zázemí, suterén a velké parkoviště. Velkým plusem je i bezbariérový přístup do penzionu a plánují se rybářská mola.

Do budoucna bude pod hrází vybudována pergola s posezením a udírnou a případný tenisový kurt a hřiště pro děti.

Až někdy vyrazíte na kole nebo na procházku poblíž tomuto místu, určitě se zastavte a odpočiňte si v malebné přírodě.

Zdeněk Sasín ml.