„Máme trošku zpoždění, protože jsme se zasekli na tom, jak má vypadat rozšíření průmyslové zóny, což je hlavní důvod, proč se změna územního plánu dělá, abychom zvětšili plochy, které v současnosti máme," upřesnil místostarosta Václav Mačát. Stávající návrh předpokládal posunutí až k obytným domům. 

To však vedení města nepřišlo jako dobré řešení. „Schválení změny územního plánu by mělo proběhnout nejpozději na konci dubna. Současnou průmyslovou zónu máme naplněnou až po okraj. Zbývají dva pozemky. Ve stávající lokalitě je v územním plánu už dnes zakomponovaná nová třicetihektarová zóna, která ale vázne na majetkových vztazích, protože pozemky patří soukromníkům. Vyjednávání je složité, ale zdá se, že se už blíží ke konci," doplnil místostarosta Mačát.

Průmyslová zóna, která by měla vzniknout naproti té stávající, ve špici mezi silnicí R35 a Svitavskou ulicí, by sloužila spíše drobným podnikatelům. Podle manažera průmyslové zóny Miroslava Netolického umožnilo město změnou územního plánu před pár lety rozvoj firmám ve stávající zóně: „Původně byla jedenácti hektarová a dnes má přes dvacet hektarů. Pracuje tam už víc jak tisíc lidí, zainvestováno je přes jeden a půl miliardy. A expanze firem pokračuje. Jen za poslední rok vyrostly další tři haly."

Bez pracovní síly ale nemá průmyslová zóna možnost se dál rozvíjet. Starosta Miloš Izák k tomu dodává: „Šestiprocentní nezaměstnanost, kterou ve městě máme, považujeme za nulovou, protože z těch lidí se nedá vybrat. Většina o práci nestojí a většině to není, vzhledem k rozežranosti státního sociálního systému, zapotřebí," uzavírá.