V dalším ročníku soutěže získala tento titul řada regionálních potravin, letos porotci vybírali z celkem 117 produktů od 35 regionálních výrobců. Byly sladké, slané, masné i kyselé. Ocenění na pardubickém zámku převzali producenti v kategoriích vypsaných pro mlýnské, pekárenské a cukrářské výrobky, mléko a mléčné výrobky, maso a masné výrobky, výrobky z medu a ostatní. „Novinkou letošního ročníku bylo vyhlášení absolutního vítěze v každé kategorii a také předání cen za objev roku pro nově přihlášené výrobce,“ uvedl krajský radní Václav Kroutil.

Porota ocenila přes pět desítek výrobků, z nichž všechny jsou chutné a kvalitní. „Nejbližší příležitostí, kdy mohou lidé nové Mlsy Pardubického kraje ochutnat a zakoupit, bude Den Pardubického kraje, který se uskuteční 8. června na Pernštýnském a Komenského náměstí v Pardubicích. Hned následující víkend 16. a 17. června mohou lidé oceněné výrobce s jejich potravinami potkat na Beko Fresh festivalu na pardubickém dostihovém závodišti,“ dodali organizátoři soutěže.

Vítězové:
kvasový bochník s ovesnou kaší z Naší Dobré pekárny
Mlsík čokoládový ze Zemědělského družstva Rosice u Chrasti
Vepřové maso ve vlastní šťávě od Jatka Lanškroun
Rakytníkový džem z TORO VM

objev roku:
společnost RVB
Ranč Bělečko Agros
Střední škola zem. a veterinární Lanškroun
Minimlékárna Juliana
Farma Apolenka